Uluslararası Filistin Çalıştayı: Akademisyenler Konuşuyor
Çalıştay sonrasında ortaya çıkacak sonuç taslağı, Medya Platformu üyeleri ve akademisyenler tarafından, akademik cübbelerini giyerek katılacakları bir basın açıklaması ile birlikte Medya Platformu Yüksek İstişare Kurulu üyesi Prof. Dr. Adem Palabıyık tarafından İsrail Konsolosluğu önünde kamuoyuna sunulacaktır.
Medya Platformu Derneği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Uluslararası Filistin Çalıştayı: Akademisyenler Konuşuyor” toplantısının kapsamındaki oturumlarda, Gazze’deki katliam, akademik dünyanın sessizliği, medyanın Gazze’ye yaklaşımı, aidiyet ve inanç, protesto duruşu, kitlesel sivil direniş ve Doğu Türkistan konuları ele alınacaktır. Kongre sırasında ayrıca, İsrail’in kaçırdığı ve istismar ettiği çocuklara ilişkin derinlemesine analizler de sunulacaktır.
Açıklamada görüşlerine yer verilen AK Parti 25-26-27. dönem Nevşehir Milletvekili ve Çalıştay Kurul Başkanı Mustafa Açıkgöz, 20 Temmuz’da tüm duyarlı vatandaşları akademisyenlerin konuşacağı Uluslararası Filistin Çalıştayı’na davet ederek, “Gazze’de yaşananlar, tüm dünyanın gündeminde önemli bir yer tutmaya devam ediyor. İsrail terörü, kadın, çocuk, yaşlı demeden tüm sivilleri hedef alarak katliamlarına devam ediyor. Bu Çalıştay ile Gazze’de yaşananları, akademik dünyanın bakış açısıyla tüm yönleriyle ele almayı ve dünyaya duyurmayı amaçlıyoruz. Çalıştay sonrasında, İsrail Konsolosluğu önündeki basın açıklamamıza tüm akademisyenleri akademik cübbeleri ile katılmaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Kongrenin koordinatörü Prof. Dr. Adem Palabıyık, “Gazze’de yaşananlar, katliam boyutunda devam etmekte ve katil İsrail, hiçbir ayrım gözetmemektedir. Bunun yanı sıra, akademisyenlerin çoğunun bu katliama duyarsız kaldığını belirtmek isterim.” diyerek, şu şekilde devam etti: “Medya Platformu olarak düzenlediğimiz bu etkinlik aracılığıyla, yıllardır İsrail’in uyguladığı işgal ve katliam sürecini akademik bir perspektiften ele alacağız. Özellikle Gazzeli akademisyenlerin de katılım göstereceği bu bilimsel toplantıda, önemli Türk akademisyenler de yer alacaktır. Çalıştay sonucunu ise, akademik cübbelerimizi giyerek, tarafımdan basına ve kamuoyuna üç dilde ilan edeceğiz. Umarım bu süreç, ülkemizdeki akademisyenlerin hem Gazze hem de Doğu Türkistan’daki katliamlara karşı duyarsızlıklarını azaltmaya vesile olur.”
Palabıyık, Çalıştayda farklı dillerde konuşmacıların sözlü anlatımlarda bulunacağını da kaydetti.
Çalıştaya katılacak isimler şöyle:
- Dr. Adem Palabıyık / Bitlis Eren Üniversitesi
- Dr. Asmaa YOUNUS / Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi
- Dr. Bedri Gencer / Yıldız Teknik Üniversitesi
- Dr. Ebtihal Abujazar / Marmara Üniversitesi
- Dr. Esraa Alshaikh / Yazar / Akademisyen
- Dr. Fadi ZATARI / İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi
- Dr. Fatma Sümer / Yeni Yüzyıl Üniversitesi
- Dr. Mahmoud ALNAFFAR / Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi
- Dr. Mahmoud El-Rantisi / İstanbul Medipol Üniversitesi
- Dr. Nabil Fouly Mohamed MONGY / Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi
- Dr. Nilüfer Sabuncuoğlu / Atatürk Üniversitesi
- Dr. Nour Alhila / Ibn Haldun Üniversitesi
- Dr. Nour Naim / AI Minds Academy İcra Direktörü / Akademisyen
- Dr. Said Elhaj / Yazar / Akademisyen
- Mr. Mahmut Bıyıklı / TWU (Türk Yazarlar Birliği) İstanbul Başkanı
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı