Hindistan’da gerçekleştirilen Tayvan Expo’da, Yeni Taipei Pavyonu’nun sergilediği etkileyici performansın ardından, heyet, endüstriyel tedarik zincirindeki güçlü donanım ve yazılım entegrasyon yeteneklerini daha da geliştirmek amacıyla Türkiye’de çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi. Bu görüşmelerin temel amacı, iki bölge arasında daha zengin ve çeşitli sınır ötesi işbirlikleri ile tedarik zinciri alışverişlerini teşvik etmekti.
Belediye Başkan Yardımcısı Chu Ti-Chih, Türkiye’nin “Avrasya Köprüsü” olarak adlandırılmasının ötesinde, yalnızca Avrupa’nın 6. en büyük ekonomisi olmadığını, aynı zamanda Avrupa Birliği ülkeleriyle uzun yıllara dayanan yakın bağlara sahip köklü bir endüstri potansiyeline sahip olduğunu vurguladı. Ti-Chih, Türkiye’nin, Yeni Taipei Şehri işletmeleri için Orta Doğu ve Avrupa pazarlarına genişlemek adına stratejik bir merkez olabileceğini ifade etti.
Ti-Chih, “Türkiye’nin yüzüncü yıl politikası çerçevesinde, hükümetin ekonomik ve endüstriyel kalkınmayı desteklemek için çeşitli projeler yürüttüğünü gözlemliyoruz. Son yıllarda Türkiye, ‘Akıllı Şehirler Ulusal Politikası ve Eylem Planı’ ile ‘Enerji Verimliliği Eylem Planı’nı aktif bir şekilde uygulayarak dijital dönüşümü ve yenilenebilir enerji alanında gelişimi teşvik etmektedir. Bu ziyaretin amacı, yerel firmalarla bağlantılar kurarak uluslararası ticareti ve somut işbirliklerini artırmak, ikili işbirliği köprüleri oluşturmak ve Yeni Taipei’yi Türkiye için güvenilir bir ortak olarak konumlandırmaktır” dedi.
Ekonomik Kalkınma Bürosu, bugün (16 Temmuz) İstanbul’da Türkiye’de ikili ticaret görüşmelerinin gerçekleştirildiğini bildirdi. Organizasyonun etkinliğini artırmak amacıyla, Tayvan Dış Ticareti Geliştirme Konseyi’nin İstanbul Şubesi olarak görev yapan Tayvan Ticaret Merkezi İstanbul Ofisi, heyette yer alan 20 firma için önceden toplantılar ve programlar düzenleyerek ziyaretin verimliliğini artırmaya yönelik çalışmalar yaptı. Türk alıcı firmalar, Yeni Taipei firmalarına büyük bir ilgi gösterdi.
Görüşme yerindeki canlı atmosfer, Yeni Taipei firmalarının çeşitliliğini ve rekabetçiliklerini gözler önüne serdi. Ekonomik Kalkınma Bürosu ayrıca, uluslararası ilişkilerin uzun vadeli geliştirilmesi yoluyla Yeni Taipei Şehri Hükümeti’nin bu etkinlikten önce Yeni Taipei ve Türkiye arasında endüstriyel eşleştirmeleri başlattığını belirtti. Hedef müşteri gruplarıyla proaktif bir iletişim kurarak, onları davet ederek ve yerinde yapılan anketlerle doğru eşleştirmeler yaparak, Yeni Taipei işletmelerinin iş fırsatlarını yakalamasına ve pazara girmesine yardımcı olmayı, Orta Doğu ve Avrupa pazarlarına genişleme yolunda sağlam adımlar atmayı amaçladıklarını ekledi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı