Rüstem Resul Perçin’in Şehitliği ve Ailesinin Duygusal Anlatımı

Rüstem Resul Perçin’in Şehitliği ve Ailesinin Yaşadıkları

15 Temmuz gecesi, Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde darbeci askerler tarafından şehit edilen 18 yaşındaki Rüstem Resul Perçin’in babası Necip Perçin, oğlu hakkında duygusal bir anlatımda bulundu. Ailesinin yaşadığı acıyı dile getiren baba Perçin, “Oğlum askere gitmeyi ve teskere bırakmayı hayal ediyordu. ‘Ben orada şehit olacağım’ diyordu. Asker olmak, üniforma giymek onun en büyük arzusu idi” dedi.

FETÖ terör örgütünün darbe girişimine karşı durmak için amcası ve yeğenleriyle birlikte o gece Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önüne giden Rüstem, Zırhlı Personel Taşıtı (ZPT) içerisinden açılan ateş sonucu ağır yaralandı. Yeğenini hastaneye götürmek isteyen amca Mustafa Perçin, darbeci askerler tarafından engellendi. Ancak amca, bir süre sonra güçlükle alabildiği yeğenini Beştepe’deki Turgut Özal Hastanesi’ne götürdü. FETÖ ile bağlantılı olduğu belirtilen hastane yönetimi, doktor olmadığını bahane ederek ağır yaralı Rüstem’i kabul etmedi ve başka bir hastaneye gitmesini istedi. Sonrasında Gazi Hastanesi’ne götürülen Rüstem Resul Perçin, burada şehit oldu.

Baba Necip Perçin’in Anıları

Baba Necip Perçin, o gece yaşananları ve oğlunun hayallerini şöyle anlattı: “Oğlum, amcası, kardeşi ve iki yeğeni ile birlikte darbe girişimini protesto etmek için yola çıktılar. Yolda yoğun trafik olduğu için araçlarından inmişlerdi. O sırada açılan ateş sonucu oğlum vuruldu. Ben saldıranlara Türk askeri veya polisi demiyorum. Onlar, üniforma giymiş teröristlerdir. Gerçek Türk askeri ve polisi, o üniformaya layık olan, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’e ve onun ilke ve inkılaplarına inanarak vatandaşını koruyanlardır. Oğlum orada şehit oldu. Vurulmadan önce sırtındaki Türk bayrağını göstermeye çalışmıştı.”

Oğlunun vurulduğu haberini sabaha karşı aldığını belirten baba Perçin, “O gece rahatsızdım, uyuyordum. Sabaha karşı uyandığımda, oğlumun ağır yaralı olduğunu öğrendim. Evde ağıt sesleri vardı. Hastaneye gittiğimde hafif yaralanmış olan oğlumu gördüm. Üzerinde kanlar vardı ama durumu iyiydi, ayaktaydı. ‘Bu ağabeyimin kanı’ dedi. Oradaki görevli bana, ‘Oğlun buraya geldiğinde ölmüştü’ dedi. Morgda oğlumun cesedini gördüm. Gözleri hafif aralıktı, çenesinde bir yara vardı. O an bilincim gitmişti, hatırlamıyorum, birileri bağırıyordu.” ifadelerini kullandı.

Oğlunun Şehit Olması ve İnancı

Rüstem’in ilk hastaneye alınmadığını belirten baba Perçin, “Oğlum vurulduğunda amcası almak istemiş. Çocuğum yolun ortasında yatıyormuş. Amcasına, ‘Gelirsen seni de vururuz’ demişler. Kardeşim saldırganları bir şekilde ikna etmiş ve oğlumu hastaneye götürmüş. Ancak o hastane FETÖ’ye aitti. Işıkları söndürmüşler, doktor olmadığını söylemişlerdi. Erken müdahaleyle belki de oğlum yaşayabilirdi. Ancak benim çocuğum cenneti kazandı, buna eminim. Onlara da cehennem nasip olsun” dedi.

Vatanına bağlı evlatlar yetiştirdiğini belirten Perçin, “Benim ilk çocuğumdu. Hep en iyisi olmasını istedim. Çocuklarımızı vatanına, milletine, dinine, imanına bağlı olarak yetiştirmeye çalıştık. Oğlum da askere gideceğini ve teskere bırakacağını söylüyordu.” şeklinde konuştu.

Baba Perçin, şehit babası olmanın duygularını da paylaştı: “Oğlum için seviniyorum. O benim gidemeyeceğim bir yerde. Bunu hissediyorum. Şehitler, peygamberlere komşudur. Kendim içinse üzülüyorum. Oğlumun yokluğu beni cezalandırmış gibi hissediyorum. Oğlum öldükten sonra rüyama gelmişti. Rüyamda ona, ‘Allah sana rahmetiyle mi muamele etti yoksa gazabıyla mı?’ diye sordum. O da ‘Rahmetiyle muamele etti, orası çok güzel. Ben gidiyorum’ dedi. Bir daha rüyama girmedi. O rüya beni rahatlattı.”

Ayrıca Kontrol Edin

Milli Savunma Bakanı’nın Mezuniyet Töreni

Milli Savunma Bakanı'nın Mezuniyet Töreni, ulusal savunma alanındaki liderlerin bir araya geldiği, genç yeteneklerin yetiştiği ve geleceğin kahramanlarının onurlandırıldığı özel bir etkinliktir. Detaylar için tıklayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir