Pandeminin İş Gücü Hareketliliğine Etkisi

Şirketlerin ve çalışanların pandemi döneminde uzaktan çalışma, esneklik ve iş değişiklikleri gibi konulara adapte olma zorunluluğu artmıştır. Bu değişimleri inceleyen EY’nin yaptığı araştırma, iş gücü hareketliliğini etkileyen temel faktörleri incelerken, iş gücü yönetimi ve liderlik stratejilerinde yenilikçi yaklaşımların önemini vurgulamaktadır.

EY 2024 Mobility Reimagined Araştırması

EY’nin 21 ülkede farklı sektörlerden 1.000’den fazla iş gücü profesyoneli ve çalışanın katılımıyla gerçekleştirdiği araştırma, iş yapış biçimlerinde köklü değişiklikler yaratarak iş gücü hareketliliğini şekillendirdiğini göstermektedir. Araştırma, işverenlerin iş gücü hareketliliği stratejilerini nasıl yeniden tasarladığını ve geliştirdiğini analiz ederken, mobil çalışanlar, iş hedefleri ve kurumsal dayanıklılık için geliştirilebilecek etkenleri belirlemektedir.

İş Gücü Mobilitesi Fonksiyonları ve Segmentasyonu

  • Gelişmiş grup: Enerji, teknoloji, medya ve telekomünikasyon, finansal hizmetler, tüketici ve perakende sektörleri
  • Gelişmekte olan grup: Otomotiv ve üretim sektörü

İş Gücü Hareketliliği ve Dayanıklılığı

İş gücü hareketliliği, işletmelerin dayanıklılığı açısından kritik bir rol oynamaktadır. İş gücü hareketliliğine odaklanmanın artması, daha fazla görünürlük gereksinimini beraberinde getirmektedir. Ankete katılan işverenlerin büyük çoğunluğu yurt içi ve uluslararası çalışan hareketlerini takip ettiklerini belirtmiştir. Ayrıca, iş gücü hareketliliğinin kuruluşların genel sürdürülebilirlik gündemini iyileştirdiği de vurgulanmaktadır.

İş Gücü Esnekliği ve Yetenek Yarışı

Araştırmaya göre, işlerinden ayrılmaya istekli çalışan sayısının yüksek olduğu belirtilirken, çalışanların öncelikli endişesinin ücret olduğu ortaya konmuştur. İşverenlerin hibrit çalışma modeline yönelik yaklaşımlar geliştirdiği ifade edilirken, uzaktan çalışmanın sınır ötesi potansiyeline henüz tam olarak inanılmadığı belirtilmektedir.

Mobilite Teknolojisine Yönelik Yatırımlar

Önümüzdeki iki yıl içinde iş gücü alanındaki mobilite teknolojisine yatırımların artacağı vurgulanmaktadır. İşverenlerin çoğunluğunun otomasyonu ve dijitalleşmeyi verimlilik açısından yararlı bulduğu belirtilirken, GenAI araçlarının iş gücü mobilitesine olumlu etkileri olacağı öngörülmektedir.

EY Türkiye İş Gücü Danışmanlığı Değerlendirmesi

EY Türkiye İş Gücü Danışmanlığı Lideri ve Şirket Ortağı Ersin Yıldırım, araştırmanın sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, iş gücü mobilitesini geliştirmek için stratejik yaklaşımların önemine dikkat çekmektedir. Yıldırım’a göre, kuruluşların esneklik, uyum sağlama ve çalışan ihtiyaçlarına odaklanarak başarılı bir iş gücü mobilite stratejisi oluşturmaları gerekmektedir.

Ayrıca Kontrol Edin

İGA İstanbul Havalimanı’nda Mehmet Yasir Koca CFO Olarak Atandı

İGA İstanbul Havalimanı, Mehmet Yasir Koca'nın CFO olarak atanmasıyla yeni bir döneme girdi. Havalimanının finans yönetimini üstlenecek olan Koca, stratejik hedeflerle büyümeye devam edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir