Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Hayat Kurtaran OED Projesi

Konya Büyükşehir Belediyesi’nden Hayat Kurtaran Proje: OED Cihazları

Konya Büyükşehir Belediyesi, ASELSAN ile iş birliği yaparak, yerli üretim olan Otomatik Defibrilatör Cihazları (OED) ile önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Bu cihazlar, Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının ve vatandaşların yoğun olduğu pilot alanlara yerleştirilecek. OED cihazlarının ulaşılabilirliği sayesinde, 112 Acil Müdahale ekipleri gelmeden önce hastalara ilk müdahale yapılabilecek.

Tanıtım Programı

Konya Büyükşehir Belediyesi Konevi Toplantı Salonu’nda düzenlenen tanıtım programında, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş da yer aldı. Uzbaş, ASELSAN ile birçok alanda iş birliği yaptıklarını, OED cihazının da bu iş birliklerinden biri olduğunu vurguladı.

“İhtiyaç Olduğunda Bu Cihaz Hayat Kurtaracak”

Uzbaş, üretilen cihazın hem Türkiye’de hem de dünya genelinde büyük yankı uyandıracağını belirterek, “İnsan, bu dünyanın en kıymetlisi. İnsan sağlığı da bizler için önemli. ASELSAN’ın geliştirdiği bu cihaz, ihtiyaç hasıl olduğu zaman hayat kurtaracak. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

ASELSAN Yetkililerinin Açıklamaları

Programa katılan ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı ve UGES Sektör Başkanı Prof. Dr. Mehmet Çelik, Konya’nın, insan kalitesi ve yerleşim yapısı açısından önemli bir şehir olduğunu ifade ederek, “Konya’ya hizmet etmekten şeref duyuyoruz.” dedi.

Prof. Dr. Çelik, konuşmasına devam ederek, şunları söyledi:

  • “Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bize vermiş olduğu 1,7 milyon metrekarelik arsanın 300 bin metrekaresinde ASELSAN Konya’yı kurduk.”
  • “Geri kalan alanda ise Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi’ni oluşturduk.”
  • “Ayrıca, Konya ASELSAN Teknik Lisesi’nin kurulması da önemli bir projeydi.”
  • “Son olarak, 2030 Konya Akıllı Şehir Stratejisi ve Yol Haritası’nı birlikte hazırladık.”

OED Cihazlarının Yerleştirileceği Alanlar

Konya Büyükşehir Belediyesi, yerel yönetimlerde bir ilki gerçekleştirerek, ani kalp durmalarında elektroşokla hastanın hayata döndürülmesine olanak tanıyan OED cihazlarını, çalışanlarının ve vatandaşların yoğun olduğu alanlara yerleştirecek. Bu cihazların erişilebilirliği, acil durumlarda ilk müdahale için hayati bir önem taşıyacak.

Projenin Amacı

OED, ani kalp durması durumunda hastaya elektrik şoku uygulamak üzere tasarlanmış, hayat kurtarıcı bir tıbbi cihazdır. Ani kalp durmalarında ilk 3 ile 5 dakikanın kritik olduğu durumlarda, bir dakika içinde elektroşok uygulandığında kişinin hayata dönme şansı %90 iken, bu süre 3 dakikaya çıktığında bu oran %70’lere düşmektedir. Konya Büyükşehir Belediyesi, bu projeyle hem çalışanlarına hem de vatandaşlara OED cihazı ile erken müdahale olanağı sunmayı hedefliyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Kemer Belediyesi’nden Dilencilikle Mücadele Operasyonu

Kemer Belediyesi, dilencilikle mücadele kapsamında başlattığı operasyonlarla sokakları daha güvenli hale getiriyor. Bu mücadele ile hem halkın huzurunu sağlamak hem de sosyal yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak hedefleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir