ETi Burçak & WWF-Türkiye İş Birliği
2008 yılından bu yana Türkiye’de tarımsal sürdürülebilirliğe katkıda bulunmak amacıyla iş birliği yapan, bu alanda birçok önemli projeyi hayata geçiren ETi Burçak ve WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı), ortak çalışmalarına bir yenisini ekledi.
Toprak Gönüllüleri Hareketi
Türkiye’deki tarım topraklarının yüzde 88’inin sağlıksız olduğu tespitinden hareketle tarım topraklarının iyileştirilmesi amacıyla 2020 yılında “Sağlıklı Toprak Hareketi” projesini başlatan ETi Burçak & WWF-Türkiye, projeyi yeni dönemde Toprak Gönüllüleri açılımıyla devam ettirecek.
Doğrudan Ekim Yöntemiyle Yakıtta Yüzde 85, İşçilikte Yüzde 70 Tasarruf Sağlandı!
Sağlıklı Toprak Hareketi projesi kapsamında Eskişehir’in Çifteler ilçesinde doğrudan ekim çalışmalarına başlayan ETi Burçak & WWF-Türkiye, çiftçilere toprak koruma yöntemlerini uygulamalı olarak anlatıyor. Bu uygulamalar sayesinde çiftçiler yakıttan yüzde 85 ve işçilikten yüzde 70 tasarruf sağladı.
Üniversitelerle İş Birliği
ETi Burçak & WWF-Türkiye, Ankara Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi, Harran Üniversitesi ve Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakülteleri ile iş birliği yaparak öğrencilere toprak koruma ve iyileştirme yöntemleri hakkında bilgi veriyor. Öğrenciler sahada çiftçilerle birlikte deneyim kazanıyorlar.
Ziraat Fakültelerinin Öğrencilerine Özel “Toprak Kampı”!
En ilgili öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen Toprak Kampı’nda gençler, onarıcı tarım konusunda teorik ve uygulamalı eğitim alıyorlar. Eğitimleri tamamlayan öğrenciler, Toprak Gönüllüleri olarak sahada çiftçilere bilgi aktarıyorlar.
ETi Burçak & WWF-Türkiye İş Birliği Geçmişi
- 2008 – Tarımsal Su Tasarrufu Projesi
- 2009 – Türkiye’nin Yarınları Projesi
- 2014 – Türkiye’nin Yarınları İçin İklime Uyum Seferberliği
- 2015-2017 – Türkiye’nin Buğday Atlası
- 2017-2018 – Geleceğimiz Buğday Eğitim Projesi
- 2020-2024 – Sağlıklı Toprak Hareketi
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı